ساختمان دات نت - نیازمندی های صنعت ساختمان
ساختمان دات نت - نیازمندی های صنعت ساختمان
مراحل اجرای کفپوش اپوکسی

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی + 3 نکته تکمیلی اجرایی

کفپوش اپوکسی یکی از محبوبترین کفپوش های صنعتی و پارکینگی در جهان می باشد. در این پست از بلاگ سایت ساختمان دات نت قصد داریم به بررسی مراحل اجرای کفپوش اپوکسی بپردازیم.

 

مرحله اول : آماده سازی سطح جهت اجرای کفپوش اپوکسی

اولین و مهمترین قدم برای اجرای کفپوش اپوکسی آماده سازی سطح می باشد. بدین منظور می بایست سطح مورد اجرا عاری از هرگونه آلایندگی و ترک باشد. در صورتی که بر روی سطح مواد شیمیایی نفوذ کرده باشد باید با استفاده از محلول های مخصوص اقدام به حذف آلایندگی کرد. در صورتی که این آلایندگی با محلول مخصوص حذف نشد می بایست با استفاده از دستگاه ساب زنی نسبت به حذف آلاینده کرد.

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی
اجرای کفپوش اپوکسی

 

هر قسمت از سطح که دارای ترک است می بایست با استفاده از ماستیک و مواد مناسب پر شود. در صورتی که ترک ها پر نشوند ممکن است پس از اجرای کفپوش اپوکسی، سطح دچار ترک خوردگی و شکستگی شود.

 

 

مرحله دوم: یکدست سازی کف

در صورتی که کف محل اجرا به صورت یکدست نمی باشد بهتر است در ابتدا اقدام به ساب زنی شود تا سطح به صورت یکدست درآید. پس از اجرای کف سابی می بایست ضایعات حاصل از کفسابی به صورت کامل جمع آوری شود. همچنین به منظورجمع آوری کامل ریزذرات، کف به صورت کامل شستشو شود. پس از شستشو نیزمی بایست تا خشک شدن کامل کف صبر کرد.

کفپوش اپوکسی نباید بر روی سطح مرطوب اجرا شود. در صورتی که به دستگاه رطوبت سنج دسترسی دارید با استفاده ازاین دستگاه اقدام به سنجش میزان رطوبت کف کنید اما در صورتی که به این دستگاه ها دسترسی ندارید می بایست بر روی بخشی از سطح با استفاده از نایلون، فضای بسته ای را ایجاد کنید و برای مدت 24 ساعت فضا را به طورکامل بپوشانید. در صورتی که بعد از این مدت زیر نایلون خیس و نم دار بود بتن هنوز دارای رطوبت است و اصلا برای اجرای اپوکسی مناسب نیست اما در صورتی که خشک بود این سطح آماده برای اجرا اپوکسی است.

 

در صورتی که برای کفسابی پروژه خود نیاز به کفساب ماهر و متخصص دارید بهتر است از صفحه کفسابی و سنگسابی ما بازدید کنید و از میان متخصص های موجود در سایت استعلام قیمت و کارشناس مربوطه را انتخاب کنید

 

در صورتی که بتن کف به تازگی اجرا شده می بایست با توجه به موقعیت آب و هوایی محل اجرای پروژه برای مدت 28 روز صبر کرد تا بتن کف به طور کامل خشک شود.

 

پیشنهاد سردبیر

مزایا و مغایب کفپوش اپوکسی

 

مرحله سوم: اجرای لایه پرایمر کفپوش اپوکسی

در این مرحله می بایست لایه پرایمر اجرا شود. پرایمر اپوکسی ترکیب دو جزئی از رزین اپوکسی و هاردنر می باشد که معمولا به صورت شفاف می باشد. پرایمر وظیفه نفوذ به زیرآیبند و ایجاد یک لایه در حد چند میلیمتر بر روی سطح را به عهده دارد. ممکن است فرآیند اجرای پرایمر بر اساس شرایط پروژه و وضعیت زیرآیبند در چند نوبت اجرا شود. پس از اجرای لایه پرایمر می بایست ترک ها و حفره هایی که بر روی سطح به وجود آمده است با استفاده از دوغاب اپوکسی ترمیم شود.

 

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی
اجرای کفپوش اپوکسی

 

مرحله چهارم: اجرای لایه میانی اجرای کفپوش اپوکسی

در این مرحله رنگ اپوکسی با هاردنر مخلوط شده و محلول یکنواخت را به وجود می آورد. سپس محلول به دست آمده با استفاده از ابزار مناسب مانند غلتک، کاردک ماله و یا تیغه بر روی سطح پخش می شود. پس از اجرا بر روی سطح می بایست میزان ضخامت به صورت یکسان اجرا شود. پس از اجرا و خشک شدن می بایست محیط اجرا شده به طور کامل چک شود تا در صورت بروز ترک و حفره نسبت به رفع آن اقدام شود.

لازم به ذکر است که در بازده زمانی 30 دقیقه از ترکیب اپوکسی با هاردنر می بایست محلول استفاده شود زیرا با گذر زمان محصول خاصیت چسبندگی و گیرایی خود را از دست می دهد و به حالت سختی گرایش پیدا می کند.

 

مرحله پنجم: اجرای لایه نهایی

پس از اطمینان از آمادگی لایه میانی لایه نهایی کار اجرا می شود. در این مرحله، لایه نهایی رنگ بر روی سطح ریخته و با استفاده از ابزار کار مناسب اقدام به انتشار یکدست مواد بر روی سطح می کنیم. در این مرحله می توان مواد ضد لغزش مانند سیلیس را به محصول اضافه کرد تا میزان لغزندگی کفپوش کاهش پیدا کند. همچنین با استفاده ازحرکت غلتک بر روی سطح اقدام به خروج هوا و یکنواختی کفپوش اجرا شده می کنیم تا از تشکیل حباب در سطح اپوکسی جلوگیری کنیم.

مراحل اجرای کفپوش اپوکسی
اجرای کفپوش اپوکسی

پس از اجرای کفپوش اپوکسی می بایست به مدت 24 ساعت از تردد بر روی کفپوش تازه اجرا شده جلوگیری کرد تا محصول به صورت کامل خشک شود. لازم به ذکر است که ممکن است دمای هوا، رطوبت و تهویه مناسب محل اجرا ممکن است بر زمان خشک شدن اپوکسی اثرگذار باشد.

 

نکته تکمیلی و مهم در اجرای کفپوش اپوکسی

1: پیش از شروع اجرای کفپوش اپوکسی حتما دمای هوا را چک کنید. دمای هوای کمتر از 10 سیلیس می تواند بر خشک شدن طولانی تر اپوکسی و بیش از 30 سیلیس به علت زودخشک شدن اپوکسی میتواند بر روی کیفیت نهایی محصول اثرگذار باشد. بهترین دما برای اجرای کفپوش اپوکسی 15 الی 25 درجه سیلیس می باشد.

2: پیش از شروع اجرای کفپوش اپوکسی رطوبت هوا را چک کنید. در صورتی که رطوبت هوا بالا باشد باعث افزایش زمان خشک شدن محصول می شود. در صورتی که رطوبت بالای 80 درصد باشد ترجیحا می بایست عملیات اجرا متوقف شود و به زمان دیگری موکول شود. همچنین پیشنهاد می شود محل اجرای اپوکسی دارای سیستم تهویه مناسب باشد تا بتواند به خوبی گازهای سمی و بوی نامطبوع حاصله از اجرای پرایمر را از محل خارج کند.

3: به صورت کلی پس از اجرای کلیه مراحل کفپوش اپوکسی نیاز به 5 الی 7 روز زمان لازم است تا کفپوش به طور کامل خشک شود. در صورتی که زمان خشک شدن اپوکسی به صورت کامل رعایت نشود ممکن است کیفیت نهایی کفپوش دچار مشکل شود.

 

استفاده از متخصصان در فرآیند اجرای کفپوش اپوکسی میتواند در کیفیت کار و کاهش هزینه تمام شده نقش بسزایی داشته باشد. برای مشاهده لیست شرکت های اپوکسی به صفحه  کفپوش اپوکسی صنعتی مراجعه کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *